Kiabi opent vijfde winkel in Westland Shopping Center

Kiabi opent vijfde winkel in Westland Shopping Center

Meteen ook de grootste Belgische vestiging voor het Franse confectiemerk

Minder dan anderhalf jaar na de introductie op de Belgische markt, opent Kiabi op 17 februari een vijfde winkel in ons land. En met een oppervlakte van ruim 1.800 m2 ziet de Franse confectieketen het groots. De nieuwe Kiabi-winkel, gevestigd op de eerste verdieping van het Westland Shopping Center in Anderlecht, is de grootste in België en de derde in de regio Brussel, na Docks Bruxsel en The Mint. De opening gaat gepaard met 40 nieuwe jobs.  

Een speelruimte voor kinderen, opladers voor je smartphone dichtbij de paskamers, genoeg kassa’s om geen tijd te verliezen… Ook de vijfde winkel van Kiabi, die op zaterdag 17 februari zijn deuren opent in het Westland Shopping Center, belooft gezinnen gezellige momenten van puur shopplezier. Het aanbod is ruim en divers, met mode in alle maten en voor alle generaties. Zo kan de hele familie bij Kiabi terecht, met kleding voor zowel baby’s en kinderen als (zwangere) vrouwen en mannen – zonder het assortiment accessoires aan zachte prijzen te vergeten.

Om de opening in het Westland Shopping Center te vieren, kleedde Kiabi het winkelcentrum kleurrijk in. Stickers aan de hoofdingang kondigen de opening aan, en ook de glazen wanden van de roltrappen en het Atrium, de grote ruimte in het midden, kregen een Kiabi-knipoog.

Scoor je korting!

“Elke opening moet een feest zijn. Daarom hebben we zaterdag  een leuke animatie voorzien”, vertelt Aalrik Van Straten, verantwoordelijke van Kiabi België. “Omdat we hier dicht in de buurt zitten van een gevierde Belgische voetbalploeg, organiseren we een ‘penalty challenge’. Het publiek krijgt een goal en voetballen ter beschikking en moet in één van de drie doelen schieten. Zo kan je, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, een aankoopbon van 5, 10 of 15 euro winnen.”

Klantvriendelijke technologie

Wie straks bij Kiabi Westland gaat winkelen, kan alvast rekenen op een klantvriendelijke, interactieve technologie. Je e-reservatie volgen, de virtuele catalogus doorbladeren, een artikel online reserveren of de stock van een andere winkel raadplegen, het kan allemaal in alle Belgische winkels van Kiabi. Aalrik Van Straten: “We werken met hybride winkelformules die zich vormen naar het gedrag en de wensen van de klanten op lokaal niveau. Dit concept is een gewoonte geworden voor onze klanten, die kiezen voor thuislevering als een artikel niet in de winkel beschikbaar is.”

Voor Kiabi Westland heeft Kiabi 40 nieuwe mensen aangeworven. De selectie vond plaats begin januari via speed jobdating, een dynamische manier van rekruteren waarbij de kandidaten 7 minuten krijgen om hun potentiële werkgever te overtuigen van hun kwaliteiten en persoonlijkheid. Met de opening van deze vijfde Kiabi-winkel in België, groeit het aantal medewerkers tot 200 Kiabers vandaag, persoonlijkheden die de geest van het merk elke dag naar het publiek brengen.

OVER KIABI

Kiabi werd in 1978 opgericht in Noord-Frankrijk en zorgde voor een drastische ommezwaai in de confectiesector door mode voor het hele gezin aan te bieden voor kleine prijzen. Met een netwerk van 493 winkels, waarvan 151 buiten Frankrijk, realiseerde Kiabi in 2015 een omzet van 1,9 miljard euro (2017) en een groei van 7%. De collecties van Kiabi worden ontworpen in Frankrijk door een team van 56 stylisten, die hun verrassende, vrolijke, eenvoudige en doordachte ontwerpen steeds tekenen met aandacht voor de persoon die het stuk uiteindelijk zal dragen. Kiabi, de Franse nummer 1 van de confectie, stelt 10.000 mensen tewerk in 15 landen.

PERSCONTACT

Margot Feiner - RCA Group - margot.feiner@rca.be - +32 494 82 31 83