Brugge krijgt primeur met eerste Vlaamse KIABI-winkel

Brugge krijgt primeur met eerste Vlaamse KIABI-winkel

Franse confectieketen opent dit najaar zesde vestiging in ons land

De gezinsmode van KIABI valt in de smaak. Amper twee jaar nadat het Franse confectiemerk de grens overstak naar België, opent dit najaar de zesde winkel in ons land. De vestiging in Brugge is meteen ook een primeur voor Vlaanderen. Country Leader Aalrik van Straten: “De Vlamingen vinden online al de weg naar KIABI. We zijn blij dat we hen straks ook in de winkel zelf kunnen verwelkomen, waar shopplezier voor het hele gezin centraal staat. We hebben zelfs iemand specifiek in dienst om de klanttevredenheid te bewaken.”

Voorgevel toekomstige Kiabi-winkel  in Brugge
Voorgevel toekomstige Kiabi-winkel  in Brugge

De Brugse KIABI-vestiging zal openen in het centrum (Steenstraat), in een pand van 1.550 m2 met twee verdiepingen. Country Leader Aalrik van Straten: “We zijn heel trots om KIABI in Vlaanderen te introduceren. In Brugge nog wel, een stad die doet dromen, die internationaal gekend is en die met haar toeristen toch een venster op de wereld is. We kijken ernaar uit om de 120.000 Bruggelingen straks extra gezellige momenten van shopplezier aan te reiken.”

Het assortiment van KIABI is breed, met zacht geprijsde kwaliteitskleding voor het hele gezin – van baby’s en kinderen tot (zwangere) vrouwen en mannen. De shopervaring gaat ook verder dan gewoon winkelen en zet interactieve technologie centraal. Je e-reservatie volgen, de virtuele catalogus doorbladeren, een artikel online reserveren of de stock van een andere winkel raadplegen, het kan allemaal in de Belgische winkels van KIABI. “We werken met het model van een hybride winkel die zich vormt naar het gedrag en de wensen van de klanten op lokaal niveau.”

KIABI wil betaalbare mode voor het hele gezin brengen, mét een maximum aan shopplezier. Zo komen er in de nieuwe winkel in Brugge alvast genoeg kassa’s om geen tijd te verliezen, opladers voor je smartphone dichtbij de paskamers… In de nieuwe winkel zal er ook iemand specifiek instaan voor de klanttevredenheid. “Precies omdat geluk en tevredenheid tot de prioriteiten van ons merk behoren. Onze slogan luidt niet voor niets ‘Geluk staat je zo goed’. We zijn blij dit internationale concept nu te introduceren in Vlaanderen”, aldus van Straten.

OVER KIABI – www.kiabi.be
KIABI werd in 1978 opgericht in Noord-Frankrijk en zorgde voor een drastische ommezwaai in de confectiesector door mode voor het hele gezin aan te bieden voor kleine prijzen. Met een netwerk van 493 winkels, waarvan 151 buiten Frankrijk, realiseerde KIABI in 2017 een omzet van 1,9 miljard euro en een groei van 7%. De collecties van KIABI worden ontworpen in Frankrijk door een team van 56 stylisten, die hun verrassende, vrolijke, eenvoudige en doordachte ontwerpen steeds tekenen met aandacht voor de persoon die het stuk uiteindelijk zal dragen. KIABI, de Franse nummer 1 van de confectie, stelt 10.000 mensen tewerk in 15 landen.

PERSCONTACT
RCA Group I Margot Feiner I +32 0494 82 31 83 I margot.feiner@rca.be I www.rcapress.be